Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Χάρης Βλαβιανός: “Επίμαχες συζητήσεις, επίκαιρες συναντήσεις”



Τα Public ξεκινούν μια νέα ενότητα εκδηλώσεων με οικοδεσπότη τον Χάρη Βλαβιανό, ποιητή, μεταφραστή και διευθυντή του περιοδικού “Ποιητική”.
 Ο Χ.Βλαβιανός θα συνομιλεί με σημαντικές και εξέχουσες προσωπικότητες για επίκαιρα θέματα που αφορούν το κοινό. Οι διαχρονικές  παθογένειες του ελληνικού πολιτικού συστήματος, οι κίνδυνοι που απειλούν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, το μέλλον της λογοτεχνίας σ’ ένα περιβάλλον διαβρωμένου λόγου και οι πολλαπλές ερμηνείες του σωκρατικού “ευ ζειν” θα είναι μερικά από τα θέματα συζήτησης. 
Τα Public σας προσκαλούν στην πρώτη συνάντηση με τον Χάρη Βλαβιανό στα Public Συντάγματος την Τρίτη 27/9 και ώρα 19.00. 
Στις 27 Σεπτεμβρίου, ο Χάρης Βλαβιανός συζητά με τον ιστορικό και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κώστα Κωστή, για ζητήματα που αφορούν στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα – πολιτική, οικονομική, αλλά και πολιτισμική. 
Με αφορμή την επανέκδοση της σημαντικής μελέτης του, “Τα κακομαθημένα παιδιά της Ιστορίας“, ένα από τα βασικά ερωτήματα που θα τεθούν είναι κατά πόσον η ίδρυση του ελληνικού κράτους – με τον ιδιόμορφο (παρεμβατικό) τρόπο που επιτεύχθηκε – δημιούργησε παθογένειες, στρεβλώσεις και υπαρξιακά διλήμματα που μοιάζει να μας ταλανίζουν ως έθνος ακόμη και σήμερα. 
Παρ’ όλο που η ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν για πολλούς ένα αυτονόητο βήμα – αφού οι ρίζες της Ευρώπης ανιχνεύονται στο αρχαιοελληνικό παρελθόν – η σχέση μας με την ΕΕ παραμένει άκρως προβληματικήκαι  ο πολυπόθητος “εκσυγχρονισμός” του κράτους  αποτελεί πεδίο σφοδρών πολιτικών και κοινωνικών συγκρούσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου