Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ • ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΤη Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00 στη Depot Art Gallery, Νεοφύτου Βάμβα 5, στο Κολωνάκι θα λάβει χώρα η εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος Ιστορίες των Χρωμάτων.


Στην εισαγωγική ενότητα  «Το φως και οι κρυφές του χάρες, τα χρώματα» εισηγητές θα είναι ο κ. Μάνος Στεφανίδης, Αναπληρωτής καθηγητής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα

« Το χρώμα ως φορέας νοήματος στη τέχνη»

και η κα. Χαρίκλεια Μπρεκουλάκη, Ερευνήτρια /αρχαιολόγος στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών με ειδικότητα στη μελέτη της αρχαίας ελληνικής ζωγραφικής και πολυχρωμίας, με θέμα « Το χρώμα στην αρχαία ζωγραφική και το σύγχρονο βλέμμα».


Οι Ιστορίες των Χρωμάτων είναι ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων που στοχεύει στην διεύρυνση και στην όξυνση της αντίληψης μας για τα χρώματα και το οποίο αποτελείται από δυο παράλληλες δράσεις, τους Διαλόγους και τα Εργαστήρια.


Στους Διαλόγους η αντίληψη αυτή διευρύνεται θεωρητικά και ιστορικά.
Τα χρώματα διαπερνούν όλα τα πεδία της κοινωνικής ζωής και γι’ αυτό η ιστορία του χρώματος είναι ένα θέμα πολύ ευρύτερο από την ιστορία της ζωγραφικής. Οι προσκεκλημένοι εισηγητές αρχιτέκτονες, ζωγράφοι, ιστορικοί και  ιστορικοί τέχνης, φυσικοί,   αρχαιολόγοι, γεωλόγοι, όλοι διακεκριμένοι στο χώρο τους,  θα αναπτύξουν το θέμα του χρώματος ο καθένας από τη δική του οπτική.


Στα Εργαστήρια  η αντίληψη για τα χρώματα οξύνεται βιωματικά χρησιμοποιώντας τα χρώματα σαν υλικό. Με αφορμή ένα χρώμα κάθε φορά θα αναπτυχθούν έξι διαφορετικά θέματα με διαφορετική εικαστική προσέγγιση.


Οι 13 συνολικά συναντήσεις (7 Διάλογοι και 6 Εργαστήρια) διεξάγονται στην Depot Art Gallery κάθε  Τετάρτη ξεκινώντας από τις 22 Φεβρουαρίου μέχρι τις  24 Μαΐου 2017.

·Concept, συντονισμός και εισαγωγή στους Διαλόγους :
Στέλλα Παναγιωτοπούλου (κοινωνιολόγος – δημοσιογράφος – συγγραφέας).
·Οργάνωση και  διδασκαλία των Εργαστηρίων ζωγραφικής :
   Μαριέλα Κωνσταντινίδου (ζωγράφος)

·Οργάνωση και επιμέλεια στις Ιστορίες των Χρωμάτων :
   Γωγώ Κολυβήρα


Θα χαρούμε ιδιαίτερα να σας δούμε σε κάποια από τις εκδηλώσεις μας.


Για περισσότερες πληροφορίες:

Στέλλα Παναγιωτοπούλου – stellapanagiot@yahoo.gr

Μαριέλα Κωνσταντινίδου - mariela663@gmail.com

Γωγώ Κολυβήραgogo.kolyvira@gmail.com


*Η είσοδος στους Διαλόγους είναι ελεύθερη


Dépôt Art Gallery
Νεοφύτου Βάμβα 5,
106 74 Κολωνάκι Αθήνα
Τηλ : 210 36 48 174
Facebook:depotgallery.gr

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 12:00 – 20:30
                           Σάββατο 12:00 –16:0

                           Κυριακή & Δευτέρα κλειστά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου