Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:ΤΟ ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ 2Οου ΑΙΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


Για τον Άνθρωπο, τον Πολιτισμό,  τις Τέχνες, τα Γράμματα, τις Επιστήμες και την Κοινωνία
Ένα νέο σεμινάριο που δίνει την ευκαιρία για προσωπική εξέλιξη και στοχασμό, προσπαθώντας να συνδεθεί η τέχνη και ο πολιτισμός με την καθημερινή ζωή και την προσωπική εξέλιξη.
Μέσα από τα σημαντικότερα γεγονότα της τέχνης, της επιστήμης και της εξέλιξης στον τρόπο σκέψης των ανθρώπων, θα κάνουμε ένα ταξίδι γνωριμίας με τον Πολιτισμό, την Τέχνη και την Ιστορία στους χρόνους και στους τόπους του 20αιώνα, εκεί που το «γίγνεσθαι» άφησε το αποτύπωμα του.
Καθώς η ανθρώπινη δημιουργία συνεχίζεται και διαρκεί, μπορούμε να επιδιώξουμε να επιδράσουμε δραστικότερα, με τη δική μας προσωπική συμβολή, αφομοιώνοντας βαθύτερα τα ιστορικά γεγονότα, τα καλλιτεχνικά κινήματα, τις επιστημονικές τάσεις και σκέψεις και τους μεταξύ τους αλληλοσυσχετισμούς, διαμορφώνοντας ατομικά ο καθένας, μια θετική στάση απέναντι στις προκλήσεις του 21ου αιώνα.
Με την ευκαιρία της ανακήρυξης του 2017 ως «Έτος Καζαντζάκη», σαν βάση για σκέψη και συζήτηση, θα αξιοποιηθεί το ιστορικό, πολιτικό και πολιτιστικό πλαίσιο που  αναλύεται στο πολύ ενδιαφέρον βιβλίο του Κώστα Αρκουδέα «Το χαμένο Νόμπελ».
Μέσα από αυτό θα περιηγηθούμε στην πολιτιστική ιστορία του τόπου μας και, όπως είναι φυσικό και αλληλένδετο, θα το συνδυάσουμε με μια σύντομη περιπλάνηση στην Ευρώπη του 20ου αιώνα, την Ιστορία, την Τέχνη, τις επιστημονικές κατακτήσεις, τις δράσεις των πρωτοπόρων δημιουργών και τα ευρωπαϊκά κινήματα, μέσα στο ιστορικο-πολιτικό τους πλαίσιο.
Ένα σεμινάριο για όσους θέλουν να μελετήσουν τη δική μας πολιτιστική ιστορία αλλά και τις όψεις του ευρωπαϊκού πολιτισμού, που κάποιες άκρες του διαρκούν και μας επηρεάζουν καθοριστικά έως σήμερα.
Το σεμινάριο θα γίνει από τον Οκτώβριο 2016 έως τον Μάιο 2017, κάθε Παρασκευή ώρα 6:00-9:00μμ, στο Κέντρο «Ανθρώπινη Αρμονία», Κρόνου 10, Π.Φάληρο.
Για τη συμμετοχή σας επικοινωνήστε έως τα μέσα Οκτωβρίου. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Επικοινωνία: 
6932 648 779, email: stam-pen@otenet.gr - Βίκυ Πενταγιώτη.



AΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΡΜΟΝΙΑ”
Αστική Mη Kερδοσκοπική Εταιρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου