Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΣΑΪΚΑΣ "Το Πέρασμα - Σχέδια διαδρομής"


Στις 24 Σεπτεμβρίου ο σπουδαίος γλύπτης Βασίλης Παπασάικας παρουσιάζει για πρώτη φορά μια σειρά σχεδίων του, πραγματοποιώντας τη δωδέκατη ατομική του έκθεση.
Στον πρώτο όροφο του βιβλιοπωλείου των εκδόσεων Γαβριηλίδης τα σχέδια θα εκτεθούν με τρόπο που να ακολουθούν μια αφηγηματική διάταξη ολόκληρης της σχεδιαστικής διαδρομής του καλλιτέχνη, αρχίζοντας από τα εφηβικά του χρόνια έως σήμερα.
Με την έκθεση αυτή υλοποιείται μια ιδέα του Σάμη Γαβριηλίδη και έρχεται σαν συνέχεια της έκδοσης του βιβλίου του Βασίλη Παπασάικα  Μικρές συντάξεις και σχέδια (εκδόσεις Γαβριηλίδης, 2015).
Το γεγονός αυτό έχει για τον Βασίλη Παπασάικα ιδιάζουσα σημασία, γιατί του δίνεται για πρώτη φορά η ευκαιρία να δείξει στο κοινό το αποτέλεσμα μιας αθέατης έως τώρα στους πολλούς εικαστικής του δραστηριότητας, που σε συνδυασμό με τη χρονολογική διάταξη των έργων ιχνεύει την εξέλιξη και την ανάπτυξη της εικονιστικής του δεξιότητας, καθώς και τις τεχνικές που κατά καιρούς χρησιμοποίησε.


Ο Βασίλης Παπασάικας φρονεί ότι το σχέδιο είναι ο κάναβος πάνω στον οποίο κάθε εικαστικός οφείλει να δομεί το έργο του. Σήμερα, αν και δεν σχεδιάζει αρκετά λόγω της υπεραπασχόλησής του με τη γλυπτική, πάντοτε αποζητά την αποφόρτιση που του παρέχει η άσκηση του σχεδίου.

Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, ώρα 14:00 μ.μ.
Διάρκεια 24 Σεπτεμβρίου - 14 Οκτωβρίου


Διεύθυνση: Εκδόσεις Γαβριηλίδης / Poems&Crimes art bar, Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι (50 μέτρα από το μετρό), τηλ. 210 3228839

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου