Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

«1Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ»

                                                              




OLYMPIA CULTURE FESTIVAL

«1Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ»

 To Olympia Culture Festival είναι μια διοργάνωση που έχει θεσπιστεί από το Πολιτιστικό Πάρκο και αποτελείται από τρεις ενότητες, με τρίτη και τελευταία την 1η Συνάντηση Νέων Συγγραφέων.

Η 1η Συνάντηση Νέων Συγγραφέων  καθιερώνεται από το Πολιτιστικό Πάρκο με σκοπό να προωθήσει την συγγραφή και να ενισχύσει τους νέους λογοτέχνες  καθώς και να οργανώσει ένα forum συζήτησης και ιδεών γύρω από τους νέους συγγράφεις και τη φιλαγνωσία.
Η Συνάντηση θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Πάρκου στο Λυκαβηττό, στη διεύθυνση Αγ. Ισιδώρου 35 & Σαρανταπήχου 5.

Η κύρια εκδήλωση της Συνάντησης θα πραγματοποιηθεί  το απόγευμα του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 19.00 , όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει ανεξάρτητες διαλέξεις διάρκειας δέκα λεπτών και συζήτηση για το εκδοτικό τοπίο στην Ελλάδα από τους καταξιωμένους λογοτέχνες Μανίνα Ζουμπουλάκη, Γιώργο Δουατζή, Αντώνη Αντωνάκο, Γιώργο Ρούβαλη,  Πέρσα Κουμούτση, Μητς Μήτση , Τάσο Γουδέλη, Χάρη Βλαβανό  και Χρήστο Τούβε.

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις που πλαισιώνουν  την 1η Συνάντηση Νέων Συγγραφέων αρχίζουν
την  πρώτη ημέρα  Παρασκευή 7 Οκτωβρίου  και ώρα 19.00 με συζήτηση και θέμα την Αστυνομική Λογοτεχνία  με τίτλο  «Γιατί διαβάζει ο κόσμος αστυνομικό μυθιστόρημα; Το έγκλημα ως  λογοτεχνική ιστορία» Στη συζήτηση συμμετέχουν οι Κυριάκος Κουζούμης , Δώρος Αντωνιάδης, Χίλντα Παπαδημητρίου και  Χρύσα Σπυροπούλου.
Η δεύτερη μέρα  Σάββατο 8 Οκτωβρίου  και ώρα 11.00  είναι αφιερωμένη στο Παιδικό Βιβλίο. Οι κύριοι Βασίλης Δ. Αναγνωστόπουλος Λότυ Πέτροβιτς- Ανδρουτσοπούλου, Χρυσάνθη Τσιαμπαλή, Νικόλας Ανδρικόπουλος , Κωνσταντίνα Τασσοπούλου και Χρύσα Σπυροπούλου συζητούν «την εξέλιξη της παιδικής λογοτεχνίας και  πώς συμβάλλει στην ζωή των παιδιών»
Η συνάντηση τελειώνει με εκδήλωση της Κυριακής 9 Οκτωβρίου και ώρα 19.00 με αφιέρωμα και συζήτηση γύρω από τον κόσμο των κόμικς με τίτλο «Διεθνείς τάσεις και εξέλιξη των κόμικς, η εικονογράφηση ως τέχνη».  Οι δημιουργοί που θα συζητήσουν είναι οι: Αντώνης Νικολόπουλος ,Βέρα Καρτάλου, Τόμεκ Γιοβάνης, Γιώργος Κομιώτης και Αλέκος Παπαδάτος.

Το Olympia Culture Festival το οποίο διοργανώνεται για πρώτη φορά ,τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και με την ευγενή χορηγία του ξενοδοχείου Epihotel Odysseas . Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν τον Ιούνιο στο Κατάκολο Ηλείας με το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Χορωδιών και συμμετείχαν 40 πολιτιστικοί και χορευτικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και συνεχίστηκε  με το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου το Σεπτέμβριο με τη συμμετοχή 10 ερασιτεχνικών θιάσων.

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων για την Συνάντηση Νέων Συγγραφέων μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 210 3647200 και 210 9211812,

email: politistikoparko.athens@gmail.com . Υπεύθυνη επικοινωνίας κα. Τριάδα Σίμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου