Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

“Τελική δράση του ORANGE WATER στην Αθήνα”





Το δημοφιλές εικαστικό φεστιβάλ που διακρίθηκε στις επιλογές του κοινού και αυτό το καλοκαίρι, ρίχνει αυλαία παρουσιάζοντας την τελευταία έκθεση του στον εικαστικό πολυχώρο The Loft” στο κέντρο της Αθήνας. Για μια ακόμη χρονιά, το παλιό εργαστήρι υφασμάτων του Χυτήρογλου που η εικαστικός Κέλλυ Αθανασιάδου μετέτρεψε σε εκθεσιακό χώρο, φιλοξενεί το Ελληνο- Ολλανδικό φεστιβάλ.
Επιλογές έργων των σύγχρονων Ελλήνων και Ολλανδών καλλιτεχνών- υπό τον τίτλο “Fata Morgana”- που αποτέλεσε το φετινό εννοιολογικό πλαίσιο του Orange Water και υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Αποστόλη Ζολωτάκη, παρουσιάζονται στο “The Loft” από την Παρασκευή 14 έως την Τρίτη 25 Οκτώβρη.
Το Σάββατο 22 Οκτώβρη στις 20:30 θα γίνει από τον Ολλανδό Πρέσβη κ. Caspar Veldkamp η παρουσίαση του καταλόγου του φετινού φεστιβάλ με φωτογραφίες των εκθέσεων και των έργων των καλλιτεχνών.
Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό με ελεύθερη είσοδο από τις 10:00 έως τις 23:00 καθημερινά.




Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Gert van Oortmerssen, Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος, Δήμητρα Χανιώτη, Henk Crouwel, Κατερίνα Βασιλοπούλου, Eef de Graaf, Μελίνα Καχριμάνη, Frans Horbach, Μαριγώ Κάσση, Jan Mulder, Γιάννης Κολιός, Francesca Lai, Ευγενία ΚουμάνταρουFrank Lenferink, Βαγγέλης Λιουδάκης, Kelly, Anja Nieuwold, Ιωάννα Βασδέκη, Jeff Vanderpool, Bert van Santen, Εύα Βασδέκη, Digna Weiss, Ελένη Ζούνη

Επιμέλεια : Αποστόλης Ζολωτάκης



«Fata Morgana”, εννοιολογικό πλαίσιο:

Η Fata Morgana ήταν, σύμφωνα με την μυθολογία, αδελφή του βασιλιά Αρθούρου. Με τις μαγικές της δυνάμεις μπορούσε να εμφανίζει ψεύτικες εικόνες κάστρων που αιωρούνταν επάνω από τις ακτές. Από αυτήν δανείστηκαν το όνομά τους πληθώρα φαινομένων ανά τους αιώνες, που εξηγούνται μέσω της φυσικής επιστήμης με απλή ή σύνθετη μορφή: από την εμφάνιση νερόλακκων στην έρημο και «υγρού οδοστρώματος» σε δρόμους με αυξημένη θερμοκρασία, μέχρι την όρθωση κάστρων και πόλεων που πλέουν στα σύννεφα, Ο μύθος του Ιπτάμενου Ολλανδού, η βύθιση του Τιτανικού, η οροσειρά που είδαν οι πρώτοι εξερευνητές στον παγωμένο Βόρειο Πόλο, οι παρελαύνοντες Δροσουλίτες στο Φραγκοκάστελο της Κρήτης, η επιπλέουσα πόλη του πατέρα Domenica Giardina και πλήθος άλλων γεγονότων δύνανται να σχετισθούν με τις οπτικές ψευδαισθήσεις της Fata Morgana και τα αποτελέσματα αυτών.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου