Κυριακή 22 Μαΐου 2016

"ΔΙΑΤΤΟΝΤΕΣ" του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑ
Μετά την πρώτη παρουσίαση στο κέντρο της Αθήνας και τη δεύτερη στο Φάληρο, οι «μικρές εκδόσεις», σας καλούν στην παρουσίαση στα βόρεια προάστια του πεζογραφήματος του Δημήτρη Μπούκουρα "Διάττοντες".

Ο Δημήτρης Μπούκουρας, με μία συναρπαστικά περιγραφική αφήγηση, μας ταξιδεύει στην προσωπική του ιστορία και την ιστορία του τόπου μετά τον πόλεμο.

Το βιβλίο θα παρουσίασουν:
η Διώνη Δημητριάδου, φιλόλογος, συγγραφέας και επιμελήτρια - και - της συγκεκριμένης έκδοσης,
ο Σταμάτης Πάρχας, εκδότης 

Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 στις 7 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο Φωλιά, Ελευθερίου Βενιζέλου 63 στη Νέα Ερυθραία.


Μια ιστορία αληθινή. Απ’ αυτές που ακούς ή διαβάζεις και νομίζεις ότι κρύβεται πίσω τους μια περίτεχνη μυθοπλασία. Γιατί ξεχνάς πως η ζωή ξέρει να φτιάχνει τα πιο περίεργα σενάρια και να ξαφνιάζει με τις ανατροπές της. Μια αφήγηση που ξεκινά λίγο πριν τον πόλεμο του ’40 και διατρέχει τη ζωή των ηρώων παράλληλα με τα ιστορικά γεγονότα για πάνω από τρεις δεκαετίες. Ο αφηγητής, το κύριο πρόσωπο της ιστορίας αυτής, με όσα πρόσωπα και γεγονότα διατήρησε στη μνήμη του, συνθέτει την εικόνα μιας ζωής μοναδικά φωτισμένης από την παρουσία εκείνων των ξεχωριστών ανθρώπων που σαν διάττοντες πέρασαν, έλαμψαν και χάθηκαν. Με μια γραφή συγκινητική αλλά και χιουμοριστική, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη για τα γυρίσματα της μοίρας, το βιβλίο αυτό είναι μια κατάθεση ψυχής στη μνήμη τους.

Ο Δημήτρης Μπούκουρας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942. Η ζωή του σημαδεύτηκε από τον άδικο θάνατο της μητέρας του στα Δεκεμβριανά. Τέλειωσε το Γυμνάσιο Παλ. Φαλήρου και ακολούθως φοίτησε στη δημοσιογραφική σχολή του Σπύρου Μελά. Εργάστηκε για δύο χρόνια στην εφημερίδα  «ΤΟ ΒΗΜΑ» από το 1964 μέχρι το 1967, όταν η Χούντα σταμάτησε άδοξα τη δημοσιογραφική του καριέρα, αφού οι εφημερίδες έπεσαν σε χειμερία νάρκη και η λογοκρισία ανέλαβε τον ρόλο του διευθυντή σύνταξης. Ύστερα από πολλές επαγγελματικές περιπέτειες  ασχολήθηκε με το εμπόριο. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Μολφέτα. Είναι το πρώτο του βιβλίο που εκδόδεται.

 

Λεωφόρος Κηφισίας 188, Κηφισιά 14562, Αττική, Ελλάδα
τηλ: +302108084752, +306936903803
e-mail: stamatis.parhas@mikresekdoseis.grweb site: www.mikresekdoseis.gr
facebook:

web page του βιβλίου:

www.mikresekdoseis.gr/ekdoseis/item/diattontes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου