Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ




O Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Δ.Ο.Π.Α.Π.), εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής – γλυπτικής του εικαστικού Henk Van Boekel, τιμώντας τη μνήμη του, με τίτλο: «Μια πραγματικότητα παραδείσια και καθημερινή».
Παράλληλα με την παρουσίαση της έκθεσης, ο Δήμος θα εγκαινιάσει και τη μόνιμη πινακοθήκη με έργα του ίδιου του εικαστικού Henk Van Boekel, στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, στις 19 Μαΐου 2016 στις 20:00μμ.
Τα εγκαίνια της έκθεσης και της πινακοθήκης, θα προλογίσει ο κριτικός τέχνης Νίκος Μοσχονάς.

Σύντομο βιογραφικό εικαστικού
O HenkVan Boekel με σπουδές στη Γερμανία, είναι ζωγράφος, γλύπτης και σχεδιαστής μόδας, με πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και Μουσεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η Δρ. Ιστορικός της τέχνης – τεχνοκριτικός Ντόρα Ηλιοπούλου – Ρογκάν μεταξύ άλλων σημειώνει:

«… Εντυπωσιακά χαρισματικός ο Ολλανδός καλλιτέχνης HenkVanBoekel. Στα έργα του, ναι μεν δείχνει ενήμερος στα σύγχρονα ρεύματα, όμως τα χειρίζεται με περισσό πνεύμα που είναι πάγιο χαρακτηριστικό του και συνδετικός κρίκος της δουλειάς του – όποια κι αν είναι – η εκάστοτε έμπνευση και έκφραση.
Πνεύμα, που τον διακατέχει ειδικότερα από τα γεννοφάσκια του, καθώς όλα, δίχως εξαίρεση, τα έργα του, διακρίνονται από μίαν έντονη αυθεντική καλλιτεχνική προσωπικότητα και ποιότητα. Ποιότητα που του παρέχει τη δυνατότητα να χειρίζεται με τόλμη τα ανθρωποκεντρικά θέματά του, είτε πρόκειται για ζωγραφική είτε για γλυπτική. Τόλμη χάρη στην οποία ένα σώμα μπορεί να είναι πληθωρικό αλλά ποτέ πλαδαρό. Κι αυτό, γιατί ακριβώς διακατέχεται και διαπερνάται από το πνεύμα που μετουσιώνει το φυσικό σε μεταφυσικό και αντίστροφα, για να αποδείξει ότι πνεύμα και ύλη δεν αποτελούν παρά τις δυο όψεις της αλήθειας, που καθώς συμπίπτει με την ιδέα του Πλάτωνα, επαληθεύει στην όντως περίπτωση του Henk Van Boekel την αυθεντικότητα των έργων του που ταυτίζεται με την υπέρτατη ποίηση…»

Δρ. Ιστορικός της τέχνης – τεχνοκριτικός Ντόρα Ηλιοπούλου – Ρογκάν


Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου