Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Ομιλία του γνωστού ψυχαναλυτή Αθανάσιου Αλεξανδρίδη με θέμα «Η ΣΦΙΓΞ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΙΑΒΡΟΠΟΥΛΟΥ»





Η Dépôt Αrt gallery (Νεοφύτου Βάμβα 5, Κολωνάκι) σας προσκαλεί την Τετάρτη 1η Ιουνίου  και ώρα 20:30 στην ομιλία του γνωστού ψυχαναλυτή Αθανάσιου Αλεξανδρίδη με θέμα «Η ΣΦΙΓΞ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΙΑΒΡΟΠΟΥΛΟΥ» στα πλαίσια της εικαστικής έκθεσης του Νίκου Γιαβρόπουλου με θέμα «SPHINX, Το ακατάλυτο ερώτημα».
Ο γνωστός ψυχαναλυτής, μέλος της Γαλλικής, της Ελληνικής και της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Εταιρείας, θα συνομιλήσει με τους φίλους που θα παρευρίσκονται, γιορτάζοντας την τελευταία μέρα με της έκθεσης με ένα ποτήρι κρασί.
Ο Αθανάσιος Αλεξανδρίδης είναι ψυχίατρος, παιδοψυχίατρος, ψυχαναλυτής και μέχρι σήμερα έχει ανακοινώσει και δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό εργασιών σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, περιοδικά και βιβλία. Κύριοι τομείς των ενδιαφερόντων του είναι η ψυχοπαθολογία των ψυχώσεων, των αρχαϊκών τραυμάτων και των ψυχοσωματικών αποδιοργανώσεων, η ψυχογλωσσολογία και η αισθητική. Από το 1992, με τη συστηματική παράλληλη έκδοση της ποιητικής του παραγωγής, δημοσιοποιεί και τον επέκεινα της σκέψης λόγο του.
Ο Νίκος Γιαβρόπουλος είναι ένας ιδιαίτερος εικαστικός καλλιτέχνης με πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις τις οποίες καταγράφει στα έργα του, αγγίζοντας με πολύ ευαισθησία διαχρονικά κοινωνικά θέματα, θέτοντας ερωτήματα και προβληματισμούς.
Έχει κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε σημαντικές εκθέσεις και διεθνή φεστιβάλ.
Το 2013 το έργο του Self exile διακρίθηκε με το βραβείο Odysseus Best video art στο Λονδίνο στο πλαίσιο του London Greek film festival.
Σε κείμενό του ο Αθανάσιος Αλεξανδρίδης σημειώνει σχετικά με την έκθεση:
Ο Νίκος Γιαβρόπουλος συνεχίζοντας στην οδό του «ευγενούς» βανδαλισμού που έχει ανοίξει, επεμβαίνει πάνω σε κλασικούς και σπουδαίους πίνακες των Ενγκρ, Νταβίντ και επικαιροποιώντας τους με ένα «δέρμα» που δεν είναι άλλο από ένα περίγραμμα σύγχρονου σώματος. Άλλοθι αυτής της επέμβασης αποτελεί το εννοιολογικό πρόταγμα, η απάντηση των αινιγμάτων με κυρίαρχο αυτό της Σφίγγας, η οποία δίνει και το όνομά της στην έκθεση. Όμως, όπως θα προσπαθήσουμε να δείξουμε στη συζήτηση, οι απαντήσεις, αν και «αληθινές» δε μπορεί πάρα να είναι παραπλανητικές γιατί πειστικά μεταθέτουν το άγνωστο μέρος της απάντησης.
Η έκθεση συμπεριλαμβάνεται στις εκδηλώσεις 2016 της Εταιρείας Μελέτης Πολιτισμικής Ετερότητας.
Από τις πωλήσεις των έργων θα αγοραστούν φάρμακα για το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.
Πληροφορίες σχετικά με την έκθεση:
Διάρκεια: 7 Μαΐου- 1 Ιουνίου 2016

Επιμέλεια έκθεσης: Γωγώ Κολυβήρα, τηλ. 6977 44 89 88, e-mail: gogo.kolyvira@gmail.com
Κείμενα έκθεσης : Αθανάσιος Αλεξανδρίδης Ψυχαναλυτής & Κωνσταντίνος Μπάσιος Ιστορικός Τέχνης

Dépôt Αrt gallery,
Νεοφύτου Βάμβα 5,
106 74 Κολωνάκι Αθήνα
Τηλ :+30 210 3648174
e-mail:info@depotgallery.gr
Facebook:depotgallery.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου