Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Γιώργος Πανταζής «Μικρομέρια, η επιβίωση της θυσίας» & Μίλυ Μαρτιώνου “Meadow of emotions”






Την Παρασκευή 13 Μαΐου εγκαινιάζονται ταυτόχρονα δύο εκθέσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και το Σάββατο 14 Μαΐου θα λάβουν χώρα εργαστήρια ζωγραφικής και μικροκατασκευής για τα παιδιά που έχουν ως κεντρικό άξονα την άνοιξη και τα λουλούδια.
Ο Γιώργος Πανταζής με την έκθεση ζωγραφικής «Μικρομέρια, η επιβίωση της θυσίας» στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, μας παρουσιάζει το λουλούδι “Micromeria acropolitana” , που φύεται μόνο στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και εξετάζει το θέμα της θυσίας και της αναγέννησης όπως αυτή εμφανίζεται στη φύση και όπως μετουσιώνεται και εισβάλλει στην ανθρώπινη ζωή.
Η Μίλυ Μαρτιώνου με την έκθεση ζωγραφικής Meadow of emotions στην γκαλερί artshot Sophia Gaitani, μέσα από τα λιβάδια λουλουδιών που μας αποκαλύπτει στους καμβάδες της, μας οδηγεί νοητά σε μέρη όπου κυριαρχεί η άνοιξη και η αισιοδοξία και οι αλληλένδετες πινελιές σε συνδυασμό με τις αφηρημένες μορφές οδηγούν το θεατή εκεί ακριβώς όπου θα ήθελε να βρίσκεται.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο μιας προσπάθειας συνεργασίας και αλληλεγγύης στον χώρο της τέχνης που αποτελεί πάντα έναν φάρο και έναν βασικό πυλώνα στήριξης κυρίως σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε. Οι δύο χώροι ξεκινούν μία νέα συνεργασία μέσα από την οποία θα δίνεται η δυνατότητα σε καλλιτέχνες και στο φιλότεχνο, και όχι μόνο κοινό, να έρθουν σε επαφή με τις εικαστικές τέχνες και την εποικοδομητική και παραγωγική ψυχαγωγία.


Πέτρος Δουμάς – Χαλκούσης
Υπεύθυνος επικοινωνίας αίθουσας τέχνης Τεχνοχώρος
6944 32 60 32
211 182 38 18






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου